SPONSORERET indhold
Upside-down-kage med ananas
Skøn kage med lækker ananas. Kagen bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, så frugten ved servering ligger øverst. Du kan bruge frisk ananas eller ananas fra dåse alt efter sæson og temperament.
1 kage til ca. 8-10 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 50 min.
Fryse-egnet
50 g smør
125 g farin
1 frisk ananas (eller 1 dåse)
50 g smør
3 spsk sirup
125 g sukker
2 æg
200 g hvedemel
1 1⁄2 tsk bagepulver
3⁄4 tsk stødt kardemomme
1⁄4 tsk salt
1 1⁄2 dl mælk
- Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smørret i en gryde, tilsæt farin og rør, til det er smeltet. Hæld det ud i bunden af en smurt form (24-26 cm).
- Skær skrællen af ananassen og skær den i både eller skiver uden stok. Læg frugten tæt på farinmassen. Pisk smør, sirup og sukker sammen og pisk æggene i ét ad gangen.
- Sigt mel sammen med bagepulver, kardemomme og salt og vend det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen over frugten og bag kagen midt i ovnen 45-50 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile 10 min. i formen før den vendes ud på et fad.
- Brug et par viskestykker eller store grydelapper for at undgå stænk af varm farin. Server kagen lun eller afkølet med flødeskum eller is.
- Variation:
Upside-downmuffins: Fordel den smeltede farin i en muffinpande med 12 huller. Læg frugt i hullerne og fyld op med dej. Bag kagerne 20-25 min. og lad dem stå i formen 5 min., før de vendes ud på et fad. Læg dem evt. i papirforme.