Upside-down-kage med ananas
SPONSORERET indhold

Upside-down-kage med ananas

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn kage med lækker ananas. Kagen bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, så frugten ved servering ligger øverst. Du kan bruge frisk ananas eller ananas fra dåse alt efter sæson og temperament.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
22. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til ca. 8-10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 50 min.
Fryse-egnet
50 g smør
125 g farin
1 frisk ananas (eller 1 dåse)
50 g smør
3 spsk sirup
125 g sukker
2 æg
200 g hvedemel
1 1⁄2 tsk bagepulver
3⁄4 tsk stødt kardemomme
1⁄4 tsk salt
1 1⁄2 dl mælk

  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smørret i en gryde, tilsæt farin og rør, til det er smeltet. Hæld det ud i bunden af en smurt form (24-26 cm).
  2. Skær skrællen af ananassen og skær den i både eller skiver uden stok. Læg frugten tæt på farinmassen. Pisk smør, sirup og sukker sammen og pisk æggene i ét ad gangen.
  3. Sigt mel sammen med bagepulver, kardemomme og salt og vend det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen over frugten og bag kagen midt i ovnen 45-50 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile 10 min. i formen før den vendes ud på et fad.
  4. Brug et par viskestykker eller store grydelapper for at undgå stænk af varm farin. Server kagen lun eller afkølet med flødeskum eller is.
  5. Variation:
    Upside-downmuffins: Fordel den smeltede farin i en muffinpande med 12 huller. Læg frugt i hullerne og fyld op med dej. Bag kagerne 20-25 min. og lad dem stå i formen 5 min., før de vendes ud på et fad. Læg dem evt. i papirforme.