Forårsruller
SPONSORERET indhold

Friske forårsruller med peanutdip

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Super delikate, lette og lækre. Perfekt fingermad a la Vietnam.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit klein
04. jun. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 40 min

Ingredienser

Peanutsauce:
1 lille løg
1 hvidløg
1 stykke frisk ingefær på ca. 3 cm
knolden af 1 stõngel citrongræs
1 dl peanutbutter uden sukker
1 lime, saften herfra
frisk rød chili
1 tsk mørk farin eller muscovadosukker

Forårsruller:
12-16 stykker rispapir
3 andebryster
salt og peber
1 dl hoisinsauce
ca. 100 g vermicellinudler
1 stor mango
3 mellemstore gulerødder
1 bakke sukkerærter
1 bundt forårsløg

Sådan gør du

Begynd med at lave peanutsaucen, så den kan stå og trække smag. Snit løg, hvidløg, ingefær og citrongræs meget fint, og svits det i olie på en medium varm pande – undgå, at det bliver brunt. Tilsæt peanutbutter, limesaft, chili og sukker, og varm saucen igennem. Varm ovnen op til 200 grader. Fjern fedtet fra andebrysterne, krydr med salt og fordel hoisinsaucen ud over. Steg kødet i et ildfast fad i ovnen i ca. 20 minutter, til det er mørt. Tilbered vermicellinudlerne som anført på pakken. Skær mango, gulerødder, ærter og forårsløg i tynde skiver.

Stil en stor, dyb skål med vand på midten af bordet, dyp rispapiret i vandet i ca. 30 sekunder. Læg på tallerkenen, fordel fyldet ud over, og rul sammen. Spis rullerne med peanutsauce til.

SE OGSÅ på Gastro.dk: Kartoffel-grillspyd med lun 'sommersalat'

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter