Fyldt kalkunbryst med bacon og bønner
SPONSORERET indhold

Fyldt kalkunbryst med bacon og bønner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækkert kalkunbryst med bacon og grønt til

Af: Thomas Hergaard / Opskrift Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet
6-8 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Stege/kogetid: ca. 1 time
1 kalkunbryst
Brødfars:
3 løg (finthakkede)
50 g smør
2 gulerødder (små tern)
evt. ½ dl vand
5-6 blade frisk salvie (finthakkede) eller 1 tsk tørrede
friskkværnet sort peber
100 g brødkrumme
2 æg (sammenpiskede)
1 spsk hvidvins- eller æbleeddike
6-8 skiver bacon
Tilbehør:
grønne bønner og evt. kartofler eller brød

  1. Steg løgene klare i smør og steg gulerødderne med et par min. Tilsæt en anelse vand og kog gulerødderne møre 3-4 min., så vandet næsten er fordampet.
  2. Krydr med salvie og peber. Tilsæt brødkrumme og lad det opsuge væsken. Når blandingen er lidt afkølet, tilsættes æg og eddike.
  3. Skær en lomme i kalkunbrystet og kom fyldet i. Læg kødet på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
  4. Læg skiver af bacon hen over kødet. Steg i en 175 grader varm ovn ca. 1 time, til kernetemperaturen målt med stegetermometer er 80 grader. Skær kødet i skiver og servér med kogte bønner og evt. kartofler eller brød.