Gærkrans med appelsincreme
SPONSORERET indhold

Gærkrans med appelsincreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækkert hjemmebag med en vidunderlig appelsincreme i midten - den store krans tager tid at lave, men smager også skønt og rækker langt.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
04. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 krans/16 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time 30 min.
Hævetid: 2 timer 20 min.
Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet
Dej:
25 g gær
1 1⁄2 dl mælk
ca. 350 g hvedemel
100 g smør
3 spsk sukker
1⁄2 tsk salt
2 æg
Fyld:
2 appelsiner (usprøjtede)
1 spsk + 1 dl sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g smør
100 g rosiner eller soltørrede tranebær (Køb tørrede tranebær på Hjemmets Helseshop »)
1 æg til pensling
Glasur:
150 g flormelis
2 spsk appelsinsaft

  1. Dej: Rør gæren ud i lun mælk (37 grader) og rør 150 g mel i. Dæk skålen og lad dejen hvile 20 min. Rør smør, sukker og salt cremet og rør æggene i ét ad gangen. Tilsæt gærdejen og resten af melet (200- 250 g). Rør dejen godt igennem og hæld den ud på et meldrysset bord. Ælt dejen blød og smidig (ca. 5 min. – evt. på maskine) og læg den tilbage i skålen. Lad den hæve tildækket 20 min. og stil den så i køleskab 1 time.
  2. Creme: Vask appelsinerne og riv skallen fint. Pres saften ud i en gryde, tilsæt appelsinskal og 1 spsk sukker og lad det koge ind til ca. 1⁄2 dl (ca. 10 min.). Pisk æggeblommer og sukker godt sammen i en skål og tilsæt den varme appelsinsaft i en tynd stråle. Sæt skålen over en gryde med næsten kogende vand og pisk, indtil cremen tykner – det tager 8-10 min. Pisk smørret i cremen, hæld den over i en skål og stil den i køleskabet.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en plade ca. 20x60 cm. Smør appelsincremen på dejen og drys rosiner eller tranebær over. Rul dejen sammen som en lang roulade. Læg den som en krans på en bageplade med bagepapir og saml de to ender. Lad den hæve tildækket 20 min. Klip 16 dybe ridser i kransen og lad den hæve tildækket 20 min. mere. Tænd ovnen på 180 grader.
  4. Pensl kransen med sammenpisket æg og bag den midt i ovnen ca. 40 min. Flyt den forsigtigt over på en rist. Sigt flormelis 2 gange og rør det sammen med appelsinsaft. Fordel det over kransen og lad det stivne.