Opskrift på gazpacho
SPONSORERET indhold

Gazpacho

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kold spansk grøntsagssuppe. Perfekt på en varm dag.

Af: Anders Christophersen, Branko, Erik Söderberg, Scarpetta/Cofoco
28. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

500 g solmodne tomater

1-2 agurker

1 grøn peberfrugt

1 rød peberfrugt

50 gr hvidt brød

1 lille skalotteløg

4-5 fed hvidløg

6-8 spsk super god olivenolie (koldpresset)

2-3 spsk sherryeddike

sukker, salt og peber

2-3 skiver brød uden skorper, skåret i småtern og ristet sprøde i olivenolie

basilikum, persille og purløg.

Sådan laver du gazpacho

Skyl grøntsagerne grundigt og skær dem i mindre stykker. 

Udblød brødet i vand så det lige akkurat dækkes. Knug det meste af vandet ud af brødet og det kommes i en blender med hvidløg og løget. Det blendes glat, hvorefter de resterende grøntsager tilsættes. Tilsæt også olivenlolie.

Skulle suppen blive for tyk kan den spædes op  med vand.


Suppen smages til med salt, peber og sukker. 

Stil den på køl indtil den skal servers.


Hak krydderurterne og drys dem udover suppen sammen med de sprøde croutoner.


Serveres ISKOLD.


Se også opskriften på havbars på grill med fennikel og krydderurter