Marmorkage
SPONSORERET indhold

Sund glutenfri marmorkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mormors favoritkage i ny version, helt uden hvedemel.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
20. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
18 skiver

Ingredienser

280 g mandelmel, fint
8 g skallin, fås i helsekostforretninger
1 tsk bagepulver
1½ tsk vaniljepulver
8 æg
125 g macadamianøddeolie eller rapsolie
1 citron, revet skal herfra og saften fra 1/2
75 g Bagesød eller Perfect fit
3 spsk kakaopulver
50 g hasselnøddeflager

Sådan gør du

185 kcal pr. stykke

1. Bland mandelmel, skallin, bagepulver, og vaniljepulver sammen i en skål.
2. Pisk æggene sammen med olie, citronsaft og citronskal.
3. Bland Bagesød med mandelmelsblandingen, og tilsæt så æggeblandingen.
4. Hæld halvdelen af dejen i en skål, og tilsæt kakaopulver. Hvis konsistensen bliver meget tyk tilsættes lidt vand.
5. Hæld kakaodejen i midten af en 2 liters brødform, beklædt med bagepapir. Fordel resten af dejen over, og rør dejen igennem med en gaffel, så du får marmor-effekten.
6. Drys med hasselnøddeflager på toppen, og bag ved 160 grader og varmluft i ca. 35-40 minutter.


PRØV OGSÅ: Sund jordbærsoftice og kakaomousse