Græskarsuppe opskrift
Foto: Frederikke Heiberg | Græskarsuppe med ingefær, chili og spidskommen
ALT for damerne

Græskarsuppe opskrift

Græskarsuppe med ingefær, chili og spidskommen

I græskarsæsonen skal du bruge de store gyldne græskar. De er fyldt med beta-karoten, der omdannes til A-vitamin, og også en god kilde til C-vitamin. Brug græskar til en skøn, varmende suppe med masser af gode krydderier, der booster din fordøjelse og dit immunforsvar. Få opskriften på den lækre græskarsuppe her:

Af Vibeke Lehn 21.okt.2011 Mad

50 MIN.

Græskarsuppe med ingefær og chili til 4 personer

1 stort, hakket løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk friskreven ingefær
2 udkernede, fintsnittede røde chili
1 tsk spidskommen
1 spsk olivenolie + 1 tsk smør
1 kg græskarkød i tern
7-8 dl grøntbouillon
salt og friskkværnet peber

Relish:
50 g ristede cashewnødder
25 g frisksnittet kokosnød
frisk koriander
fuldkornsnaan

Sådan laver du græskarsuppen

1. Sauter løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie og smør under omrøring i 3-4 minutter.

2. Bland græskarkødet ved, tilsæt bouillon, og kog til græskarkødet er helt mørt. Det tager 20-30 min.

3. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, og smag den til med salt og groftkværnet peber.

4. Bland cashewnødder, kokos og koriander, og servér i dybe tallerkener med den krydrede relish på toppen og fuldkornnaan.

Tip
Lav suppen med gulerødder, når det er uden for græskarsæsonen - den er også suveræn.
Henter...