Gratineret græskarmos
SPONSORERET indhold

Gratineret græskarmos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne græskarmos er god til and eller stegt kylling.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
03. dec. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 hokaido – vægt ca. 1-1,2 kg
700 g bagekartoffel
½ dl mælk
2 spsk olivenolie
salt og peber
lidt grofthakket rosmarin
1 tsk revet citronskal

2 ½ dl græsk yoghurt 10 %
1 tsk dijonsennep
2 æggeblommer
salt og peber
1 dl revet ost.

Sådan gør du

Halvér græskarret, skrab kernerne ud, og skræl det. Skræl kartoflerne, og skær dem og græskarret i grove tern, der koges møre i en gryde under låg.

Hæld vandet fra, og mos det sammen med mælk, olivenolie og krydr med salt, peber, rosmarin og citronskal. Kom græskarmosen i et ovnfast fad.

Rør yoghurt sammen med dijonsennep, æggeblomme, salt, peber og revet ost.

Kom blandingen oven på græskarmosen. Bag græskarmosen i ovnen i 25-30 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden og lækker.

PRØV OGSÅ: Andebryst med rodfrugt- og kartoffelkager krydderurter og chili