Grillede ørredbøffer med mynte-gulerødder
SPONSORERET indhold

Grillede ørredbøffer med mynte-gulerødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ofte lægger man pølser og bøffer på grillen, men det er også værd at prøve med fisk som ørred eller laks.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
12. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 40 min. (+ optænding af grillen)
Ikke fryse-egnede
4 stk. ørred- eller laksebøffer (ca. 500 g)
olie til grillen
salt og friskkværnet peber
1 bundt nye gulerødder (stykker)
1spsk smør eller olivenolie + 1 dl vand
1 tsk sukker
1 håndfuld krusemynte (hakket)
½ citron (usprøjtet, saft og fintrevet skal)
1 grønt salathoved (f.eks. frisé eller krølsalat)
1 kg nye kartofler (kogte, pillede)
Pynt: mynte

  1. Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder. Pensl grillen med olie.
  2. Grill ørredstykkerne på begge sider ved god varme og krydr med salt og peber. Lad fisken blive lige netop gennembagt.
  3. Kog gulerødder i smør og vand i 3-4 min. Lad vandet fordampe, krydr med salt, peber, sukker, mynte, lidt citronsaft og citronskal. Gulerødderne kan serveres varme eller lune. Hvis de skal nydes kolde, skal smørret udskiftes med olivenolie.
  4. Servér grillet ørred med myntemarinerede gulerødder, salat og friskkogte pillede kartofler.