Sådan laver du grillet oksebryst med sky
SPONSORERET indhold

Grillet oksebryst med sky

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Findes der noget bedre end oksebryst på grillen?

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
16. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1,2 kg oksebryst
salt og peber
3 dl hvidvin
3 dl vand
½ dl æblecidereddike
4 forårsløg i tynde ringe
2 dl finthakkede grønne krydderurter fra haven, f.eks. persille, timian og basilikum

Sådan laver du grillet oksebryst med sky:

Sæt ovnen på 120 grader. Kom oksebrystet op i en bradepande eller en stor stegegryde, og gnid den godt ind i salt og peber. Tilsæt vin, vand og æblecidereddike, og dæk gryden/bradepanden til med et låg eller sølvpapir. Sæt stegen i ovnen, hvor den får lov at stå og hygge sig i ca. 5 timer, til kødet er helt mørt. Hæld mere vand ved undervejs, hvis væsken er ved at koge væk.

Servering:
Læg den færdigstegte steg på en varm grill, og lad den få en god stegeoverflade hele vejen rundt. Det tager ca. 15 min. Tilsæt forårsløg og krydderurter til den lune stegesky lige inden servering. Skær stegen i skiver, og vend skiverne med stegeskyen.

PRØV OGSÅ: Lynsyltet agurk med skærmdild og gedeost