Grønlandske rejer med hvidløgsmayo og rugbrødscroutoner
Denne ret både sund, men også ideel til vægttab, samtidig med, at den er super delikat og næsen smager 'forbudt' med hvidløgsmayonnaisen.
Ingredienser
1 pakke grøndlanske rejer fra frost
100 g hytteost
1,5 spsk mayonnaise
1 tsk grovkornet sennep
1/2 fed hvidløg
evt. lidt frisk purløg
1 skive rugbrød
2-3 gulerødder
evt. lidt citron og friske urter til pynt
Næringsindhold
-
Energi pr. person:400 Kcal
Sådan laver du rejer
Tø rejerne op ved at lægge dem i en skål og hælde kogende vand over. Lad dem trække i det varme vand nogle minutter. Rør undervejs. Hæld vandet fra.
Rør hytteost, mayonnaise, sennep, fint revet hvidløg og fint hakket purløg sammen i en skål.
Skær rugbrød i små tern og rist stavene på en tør pande i 2-3 min på hver side. Skræl gulerødderne og snit dem i stave.
Anret rejerne og hvidløgsmayonaissen i hvert sit glas eller på en tallerken.
Servér rugbrøds- og gulerodsstave til.
Giv evt. ekstra smag med en skrive citron og evt. lidt friskhakket persille eller kørvel.
Se også opskrift på Spaghetti med muslinger og hvidløgsbrødkrummer.