Grov galette med æble og mandelsmør
SPONSORERET indhold

Grov galette med æble og mandelsmør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Galette er en fransk tærte, som varierer meget i smag og udseende, da den ikke bages i en tærteform. Det giver den et smukt, rustikt look.

Af: Christina Bølling Foto: Opskrifter og foto fra Sunde søde sager
08. nov. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Dej:
100 g fint speltmel
40 g rugmel
2 spsk sukrin gold
4 spsk kokosolie
1 spsk vand
1 nip salt

Fyld:
1 stort æble
3 spsk mandelsmør
1 spsk sukrin gold
1 spsk mandelflager

Sådan laver du en grov galette med æble og mandelsmør

Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen. Stil den på køl i ca. 30 minutter.

Rul dejen ud til en cirkel, Ø 20 cm, på et meldrysset bord, og læg dejen på en bageplade med bage-papir. Skær æblet i tynde skiver, smør bunden med mandelsmør, og fordel æbleskiverne ovenpå. Drys med sukrin og mandelflager. Fold kanterne op, så fyldet bliver dækket en anelse.

Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.

TIP
Server tærten lun med cremefraiche, skyr eller flødeskum.


PRØV OGSÅ: Æbletærte med mandler og kanel