Grovgrød med figner og æbler
SPONSORERET indhold

Grovgrød med figner og æbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Grød er både skøn morgenmad, men også et virkeligt godt mellemmåltid. Portionen rækker til to af de sultne til morgenmad eller 3-4 personer til mellemmåltid.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
16. apr. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

1 håndfuld mandler
2 dl grovvalsede havregryn
1 dl rugflager
1 dl hirseflager
1 spsk hørfrø
2-3 dadler
1 liter koldt vand
1 nip salt

Topping:
2 æbler
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 tsk stødt kanel
evt. 2 spsk. agave
4-6 semidried figner

Sådan gør du

Rist mandlerne på en tør, varm pande. De skal være sprøde og gyldne (det er svært at se, men det tager ca. 4-6 minutter). Lad dem køle lidt, og hak dem.

Kom havre, rug, hirse og hørfrø en gryde. Hak dadlerne (kasser stenene) og kom dem med i gryden sammen med vand og salt. Kog under omrøring i 5-6 minutter.

Topping:

Skær æblerne i både,og rist dem i olie og smør. Tilsæt kanel og eventuelt agave. Skær fignerne i mindre stykker, og anret grøden toppet med figner, æbler og mandler.
Server straks.


PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med pasta

PRØV OGSÅ: Sort bønnepasta med spinat og laks

PRØV OGSÅ: Saltede ramsløgskapers