Gullasch
SPONSORERET indhold

Gullasch med tomat, rødder og krydderurter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk simreret, der skal til på en kold vinterdag.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
07. mar. 2015 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

2 løg
ca. 1 kg oksetykkam eller oksebov
olivenolie
salt og peber
1½ spsk hvedemel
1 spsk sød paprika
1 tsk finthakket frisk chili eller f.eks. lidt tørret knust chili
1½ spsk tomatpure
1 dåse hakkede flåede tomater
4-5 kviste timian
1 laurbærblad
vand eller kalvebouillon

1 pastinak
3-4 gulerødder
4 fed hvidløg
salt og peber
lidt ekstra rødvin

Til servering:
½ bundt kruspersille
½-1 økologisk citron
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie

Tilbehør:
kartoffelmos eller kogte kartofler.

Sådan gør du

Pil og skær løgene i både. Skær kødet i store tern af ca. 2x2 cm. Brun kød og løg godt på en pande med olivenolie og krydr med salt og peber. Drys med hvedemel, og kom kødet i en gryde.
Tilsæt paprika, chili, tomatpure, hakkede flåede tomater, timian og laurbær. Hæld vand eller bouillon over retten, så det er dækket to tredjedele med væske. Lad retten simre 1 time, og vend kødet undervejs.

Skræl pastinak og gulerødder, og snit dem i grove stykker. Pil og skær hvidløg i skiver. Vend pastinak, hvidløg og gulerod sammen med kødet, og tilbered det fortsat 45 minutter under låg. (Tjek, om kødet er mørt, og giv det lidt længere, hvis der er behov for det). Krydr saucen med salt og peber.

Til servering: Pluk og hak persille, og riv citron. Pil og hak hvidløg og skalotteløg fint. Bland persille sammen med citronskal, hvidløg, skalotteløg, friskkværnet sort peber og olivenolie, og server det som drys til gullash.

Server gullasch med persilledrys, og spis f.eks. kartoffelmos til.

PRØV OGSÅ: Rørt tatar med ramsløgscreme

PRØV OGSÅ: Agurkesalat med feta og granatæble

PRØV OGSÅ: Bagt laks