opskrift på hjemmelavede flødeboller
SPONSORERET indhold

Lækre, nemme juleflødeboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Flødeboller er skumfiduser er sjove og anderledes julegodter. Tag børn og børnebørn med i køkkenet og lav jeres eget sjove slik.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
28. nov. 2022 | Opskrift | Hjemmet
15 - ikke fryse-egnede | Total: 55 min | Arbejdstid: 45 min

Ingredienser

  • 1 pakke runde kiks med chokolade (f.eks. Chokomarie)
  • ½ dl æggehvider (pasteuriserede)
  • ½ dl sukker
  • ¾ dl vand (eller bærsaft)
  • ¾ dl sukker
  • 250 g mørk chokolade (eller hvid)
  • Pynt: kokosmel eller frysetørrede bær

  1. Læg kiksene på et fad med chokoladesiden opad.
  2. Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til massen bliver blank.
  3. Kog vand eller saft og sukker til 122-124 grader (brug sukkertermometer eller dryp 1 tsk af massen i en skål med iskoldt vand – den skal danne en sej kugle).
  4. Pisk den kogende sirup i æggehvidemassen lidt ad gangen og pisk, til massen er afkølet. Fyld den i en sprøjtepose og sæt den som toppe på chokoladekiksene.
  5. Sæt dem i fryseren i 20 min. Smelt eller temperér chokoladen. (Se længere nede, hvordan du gør)
  6. Overhæld flødebollerne med chokolade og sørg for, at chokoladen dækker skummet fuldstændig. Stil dem på et fad, drys med pynt og lad dem stivne ved stuetemperatur. Opbevar i en kagedåse.