SPONSORERET indhold
Lækre, nemme juleflødeboller
Flødeboller er skumfiduser er sjove og anderledes julegodter. Tag børn og børnebørn med i køkkenet og lav jeres eget sjove slik.
15 - ikke fryse-egnede |
Total: 55 min |
Arbejdstid: 45 min
Ingredienser
- 1 pakke runde kiks med chokolade (f.eks. Chokomarie)
- ½ dl æggehvider (pasteuriserede)
- ½ dl sukker
- ¾ dl vand (eller bærsaft)
- ¾ dl sukker
- 250 g mørk chokolade (eller hvid)
- Pynt: kokosmel eller frysetørrede bær
- Læg kiksene på et fad med chokoladesiden opad.
- Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til massen bliver blank.
- Kog vand eller saft og sukker til 122-124 grader (brug sukkertermometer eller dryp 1 tsk af massen i en skål med iskoldt vand – den skal danne en sej kugle).
- Pisk den kogende sirup i æggehvidemassen lidt ad gangen og pisk, til massen er afkølet. Fyld den i en sprøjtepose og sæt den som toppe på chokoladekiksene.
- Sæt dem i fryseren i 20 min. Smelt eller temperér chokoladen. (Se længere nede, hvordan du gør)
- Overhæld flødebollerne med chokolade og sørg for, at chokoladen dækker skummet fuldstændig. Stil dem på et fad, drys med pynt og lad dem stivne ved stuetemperatur. Opbevar i en kagedåse.
Tip!
Overskydende chokolade kan gemmes og tempereres igen til konfekt eller bruges i en chokoladekage.
Temperering af chokolade
Når man skal bruge chokolade til overtræk, får man det bedste resultat ved at temperere chokoladen og bruge et termometer:
- Smelt ¾ af den hakkede chokolade i en skål over vandbad og pas på, at chokoladen ikke bliver mere end 45 grader varm (hvid og lys ckokolade maks. 40 grader).
- Tag skålen op, tilsæt den sidste fjerdel af chokoladen og lad det smelte.
- Afkøl under omrøring til 28 grader (stil evt. skålen i et koldt vandbad) og varm så stille op igen til 31-32 grader.
- Så er chokoladen klar til brug.