Hjemmelavede tortillachips med peanutsalsa
SPONSORERET indhold

Hjemmelavede tortillachips med peanutsalsa

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker snack til din marguerita.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
22. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Peanutsalsa:
180 g cherrytomater
2 tsk tørret ancho-chili eller en anden mild chili
2 fed hvidløg
7 spsk olivenolie i alt
100 g usaltede, uristede peanuts
4-6 spsk vand
salt

Tortillachips:
1 pakke majstortillas
1 l fritureolie
salt

Sådan gør du:


Varm ovnen op til 170 grader. Skær tomaterne i halve, og vend dem med chili, hele hvidløgsfed med skal og 1 spsk af olien. Kom det i et ovnfast fad, og bag det i 30 min. Tag fadet ud, drys peanuts over og kom det tilbage i ovnen i 10-15 minutter, til nødderne er blevet gyldne.
Tag fadet ud, og pil hvidløgsfedene fra. Kom de bagte tomater og peanuts i en foodprocessor, klem hvidløgene ud af skallerne og tilsæt dem sammen med de 6 spsk olie og lidt af vandet. Krydr med salt, og kør det sammen i foodprocessoren. Tilsæt evt mere vand, til du har en cremet, men stadig tyk, dip. Smag evt til med salt.

Læg tortillaerne i lag, og skær eller klip dem i trekanter. Varm olien i en gryde, og fritér chipsene 30-60 sekunder. Tag dem op af olien med en hulske, og læg dem på et stykke køkkenrulle, der kan suge det overskydende fedt op. Drys med salt, og servér sammen med den lune dip.


Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter