Ingredienser
Arbejdstid:
1 ½ time
Hviletid:
1 døgn
Bagetid:
6-7 min.
(ca. 250 stk.)
200 g mørk sirup
200 g farin (ca. 3 1/2 dl)
250 g smør
2 tsk potaske
1 spsk vand
3 tsk kanel
2 tsk nellike
1 tsk allehånde
1 tsk ingefær
75 g mandler
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeransskal
ca. 500 g mel (ca. 8 1/2 dl)
- Kom sirup, farin og smør i en gryde og varm det til kogepunktet.
- Tag gryden fra varmen og tilsæt potaske udrørt i vand under omrøring.
- Lad blandingen svale.
- Tilsæt krydderier, smuttede, finthakkede mandler, sukat og pomeransskal.
- Bland melet i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens.
- Tril dejen i tykke stænger og stil dem koldt natten over.
- Skær stængerne i tynde skiver.
- Bag brunkagerne midt i ovnen ved 200 grader 6-7 min.
- Lad brunkagerne afkøle på en bagerist.