Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 1½-2 timer
Fryse-egnede
1 kalvehjerte (eller 3 svinehjerter)
salt og peber
1 stort bdt persille
2 skiver røget spæk (fintstrimlet)
3 spsk smør
1 løg (delt i kvarter)
4 dl bouillon
2 dl piskefløde
2 spsk mel
evt. kulør
- Skær hjerterne op og rens dem grundigt for størknet blod. Skær også tykke årestammer af.
- Gnid hjerterne med salt og peber. Skyl persillen godt og kom den i hjerterne sammen med fintstrimlet spæk. Bind omkring med kødsnor.
- Brun hjerterne i smørret i en tykbundet gryde. Brun også løgene. Hæld bouillon og fløde ved og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad hjerterne snurre i ca. 1½ time, eller til de er godt møre. Vend dem jævnligt.
- Tag hjerterne op, si væden, bring den i kog og jævn den til sovs. Skær hjerterne i skiver og servér dem med sovsen, kogte grønsager og/eller kartoffelmos og ”surt”.