Hjerter i flødesovs
SPONSORERET indhold

Hjerter i flødesovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Stegte hjerter i flødesovs er efterhånden blevet en sjælden spise, og det selv om hjerter både er billig og sund mad.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
10. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 1½-2 timer
Fryse-egnede
1 kalvehjerte (eller 3 svinehjerter)
salt og peber
1 stort bdt persille
2 skiver røget spæk (fintstrimlet)
3 spsk smør
1 løg (delt i kvarter)
4 dl bouillon
2 dl piskefløde
2 spsk mel
evt. kulør

  1. Skær hjerterne op og rens dem grundigt for størknet blod. Skær også tykke årestammer af.
  2. Gnid hjerterne med salt og peber. Skyl persillen godt og kom den i hjerterne sammen med fintstrimlet spæk. Bind omkring med kødsnor.
  3. Brun hjerterne i smørret i en tykbundet gryde. Brun også løgene. Hæld bouillon og fløde ved og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad hjerterne snurre i ca. 1½ time, eller til de er godt møre. Vend dem jævnligt.
  4. Tag hjerterne op, si væden, bring den i kog og jævn den til sovs. Skær hjerterne i skiver og servér dem med sovsen, kogte grønsager og/eller kartoffelmos og ”surt”.