Honning-shortbread
SPONSORERET indhold

Honning-shortbread

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Shortbread er enkle og sprøde småkager, lavet af få ingredienser. De fine småkager er klassikere på et britisk tebord. Denne version er bagt med honning, der giver en let krydret smag. Kagerne kan også tilsættes kakao, vanilje, citron eller ingefær.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
28. jun. 2012 | Opskrift | Hjemmet
20 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 20 min.
Bagetid: ca. 12 min.
Opbevares i lufttæt beholder, gerne en kagedåse
100 g smør (blødt)
50 g flormelis
3 spsk honning (45 g)
100 g hvedemel
50 g rismel, evt. fuldkornsrismel eller hvedemel
½ tsk bagepulver

  1. Rør smør og flormelis luftigt. Tilsæt honning. Bland mel, rismel og bagepulver sammen i en skål. Sigt det i smørblandingen og rør hurtigt dejen sammen uden at ælte den.
  2. Tril 20 kugler. Sæt dem på 2 bageplader med bagepapir. Tryk småkagerne lidt ud med fingrene.
  3. Bag småkagerne 10-15 min. ved 160 grader varmluft eller bag dem en bageplade ad gangen ved 180 grader i en almindelig ovn. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  4. Opbevar dem i en lufttæt beholder, gerne en kagedåse.
  5. Servér dem med en varm drik som te, kaffe eller kakao eller til et koldt glas mælk, juice eller saft.
  6. Gode smagsvarianter:
  7. Kakao: Bland 2 spsk kakaopulver i melblandingen til dejen.
  8. Ingefær: Tilsæt 2 tsk fintrevet frisk ingefær til det bløde smør til dejen.
  9. Vanilje: Tilsæt kornene af ½ vaniljestang til det bløde smør.
  10. Citron: Tilsæt det bløde smør 1-2 tsk fintrevet citronskal.