Honning/citronbidder
SPONSORERET indhold

Honning/citronbidder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
30. jun. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
Kage:
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
75 g smør
100 g farin
1¼ dl honning
1 æg
1½ dl kogende vand
Citronsmørcreme:
2-3 usprøjtede citroner (1 dl saft + fintrevet skal)
100 g smør
2 æg (pasteuriserede)
100 g sukker
Pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk citronsaft
friske jordbær

  1. Kom fintrevet citronskal i en gryde med citronsaft og smør og giv det et hurtigt opkog.
  2. Pisk æggene godt sammen med sukker og pisk citronsmørret i. Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under omrøring, til det tykner (ved ca. 70 grader). Det må ikke koge. Hæld det over i en skål til afkøling.
  3. Tænd ovnen på 180 grader. Sigt alle de tørre ingredienser sammen. Pisk smør og farin sammen og pisk honning, æg og kogende vand i. Vend melblandingen i dejen og hæld den i en smurt form (18x22 cm).
  4. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
  5. Flæk kagen i to bunde og læg dem sammen med citroncreme. Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur og smør det over kagen. Del kagen i små firkanter og pynt evt. med jordbær.