Hurtig hummus
Foto: Thomas Hergaard | Nem og hurtig hummus.
Hjemmet

Hurtig hummus

Hurtig hummus

Del på

Hummus har sin oprindelse i Mellemøsten, men den er for mange nærmest blevet en dansk klassiker.

Af Sandra Leigh Draznin 01.nov.2015 Mad

Hurtig hummus til 4-6 personer

Hurtig hummus

Ikke fryse-egnet
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
1-2 spsk tahin (sesampasta – kan udelades)
1-2 spsk væske fra kikærterne
1-2 spsk olivenolie
sorte oliven
persille
salt og peber

Sådan laver du hurtig hummus

Hæld væsken fra kikærterne, men gem den. Blend kikærter og pillet hvidløg til en grov mos og smag til med citronsaft, tahin, salt og peber. Tilsæt evt. lidt væske, hvis mosen er for tyk og anret i en skål. Dryp olivenolie over hummusen og drys med sorte oliven og friskhakket persille.

Tip

Hummusen kan også krydres med stødt spidskommen, stødt paprika og/eller friskhakket eller stødt chili. Server f.eks. med varme pitabrød eller chips bagt af flækkede udskårne pitabrød. 

Del på
Kommentarer (0)
Henter...