Opskrift på hvedebrød med mørk øl
Foto: Line Thit Klein | Hvedebrød med mørk øl
ALT for damerne

Opskrift på hvedebrød med mørk øl

Hvedebrød med mørk øl

Et brød med en superintens smag.

Af Claus Meyer 03.okt.2012 Mad

2

2 brød
5 dl vand
1 mørk øl, 33cl
20 g gær, økologisk
30 g salt
400g grahamsmel, økologisk
600g hvedemel, økologisk.

Sådan laver du hvedeboller:

Dag 1
Hæld det kolde vand og øllet i en skål, og udrør gæren.
Tilsæt så alt melet og salt, og ælt dejen til den slipper skålens kanter.

Det tager ca. 10 min, og kan gøres ved håndkraft eller på røremaskinen. Kom dejen i en plastikskål smurt med olie.

Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 3-4 timer på køkkenbordet eller sæt skålen på køl i 24 timer.

Dag 2
Tag skålen og tjek om dejen er hævet op – den skal hæve til ca. dobbelt størrelse:
(er dejen ikke hævet nok i køleskabet, lader du dejen stå i skålen på køkkenbordet og "vågne" i varmen)

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel oven på dejen. Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og varm ovnen op til 220 grader.

Hak dejen over i to stykker Spænd de to stykker dej op ved skubbe dejen ind under sig selv med en dejspartel/metalskraber. Læg de to brød på et stykke bagepapir

Skub forsigtigt bagepapiret med brødene på ind på den brandvarme bagesten/bageplade i ovnen. Bag brødene til de er pænt brune og flotte – det tager ca. 25-30 min.

Prøv også ølandshvedebrød

Henter...