Hvid bønnesalat med grapefrugt
SPONSORERET indhold

Hvid bønnesalat med grapefrugt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Salaten er god til både stegt kød og ristet fisk. Du kan også bruge den som en del af en buffet eller endda på et brunchbord.

Foto: Anders Schønnemann
06. maj. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

Af Louisa Lorang

Sæt bønnerne i blød dagen før, skyl dem, og kog dem møre i usaltet vand.

Dressing:
1 spsk dijonsennep
1 spsk flydende honning
½ citron, saften heraf
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk basilikum, fint-hakket
2-3 spsk mild olivenolie
salt

Salat:
4 pink grapefrugter
2 avocadoer
1 rødløg
300 g hvide bønner, kogte
100 g blød fetaost
evt. lidt basilikum, hakket
salt

Sådan gør du

Dressing: Rør sennep, honning, citronsaft, eddike og basilikum sammen. Pisk olien i, og smag til med salt.

Salat: Skær skrællen af grapefrugterne, og skær dem i skiver. Skær avocadoen i tern, og snit rødløget i tynde både. Vend bønner med dressingen, grapefrugt, avocado og løg. Smag til med salt, og anret salaten på et stort fad. Top med brud af feta og evt. lidt basilikum.

TIP: Det er klart bedst at koge sine bønner selv, når de skal bruges til en salat. Hvide bønner er gode til denne salat, men også sorte bønner, butterbeans eller måske sorte linser?