Italiensk iskaffe - affogato
SPONSORERET indhold

Iskaffe med kardemommesirup

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den hedder affogato på italiensk (betyder ”druknet”) og laves traditionelt ved at drukne vaniljeis i et skud espresso, men stærk, frisklavet kaffe er lige så brugbar. Og kardemommesmagen løfter lige den enkle dessert et nøk op.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
03. jun. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Affogato til 4 personer | Total: 15 min

Ingredienser

1 1/2 dl vand
1 dl rørsukker
1/2 dl kahlua (kan erstattes med kaffe, tilsæt da 2 spsk sukker)
5 hele kapsler kardemomme
1/2 liter god vaniljeis
4 dobbelte espressoer eller 4 dl stærk kaffe

Sådan laver du affogato

1. Kog en sirup af vand, rørsukker, kahlua og kardemommekapsler, rør med en træske til sukkeret er opløst, og lad den så stå og simre i cirka 10 minutter.

2. Tag isen ud af fryseren, og lad den stå ved stuetemperatur i cirka 20 minutter, mens siruppen køler af.

3. Lige før servering scoopes isen ud i 4 glas, espressoerne laves og hældes over med det samme, dryp med siruppen, og server med det samme.