Jordbær/yoghurtis med jordbærchips
SPONSORERET indhold

Jordbær/yoghurtis med jordbærchips

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frisk yoghurtis med jordbæris

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
30. apr. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 1 liter)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Yoghurtis:
½ liter græsk yoghurt 10%
1 stang vanilje eller 1 tsk fintrevet lime- eller citronskal
200 g sukker
1 dl vand
250 g friske jordbær
2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
2 spsk sukker
Jordbærchips:
8 flotte jordbær
1-2 spsk sukker

  1. Yoghurtis: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør yoghurt sammen med vaniljekorn eller fintrevet citronskal.
  2. Giv sukker, vand og vaniljestang et opkog. Tilsæt jordbær, kog 1 min. og blend til puré. Pres puréen gennem en sigte.
  3. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i. Vend det i yoghurten og tilsæt jordbærpuré. Hæld cremen i en form (1 liter), dæk med frysefilm og sæt i fryseren mindst 3 timer.
  4. Chips: Rens og tør bærrene og skær dem i meget tynde skiver på en mandolin el.lign. Læg dem på en bageplade med en silikonemåtte/ bagepapir og drys med sukker. Bag dem ca. 45 min. ved 100 grader alm. ovnvarme.
  5. Servér isen i kugler eller vend den ud af formen efter at have dyppet den hurtigt i varmt vand. Pynt med jordbærchips.