Ingredienser
Arbejdstid: ca. 40 min.
Hævetid: ca. 1 ¼ time
Bagetid: ca. 45 min.
Sødt brød:
¼ pakke gær
1 dl sødmælk
25 g smør
25 g sukker
et lille drys salt
2 æggeblommer
ca. 250 g hvedemel
Makronmasse:
100 g ren rå marcipan
1 spsk. kartoffelmel
100 g sukker
1-2 æggehvider
1 tsk. citronskal (økologisk)
- Sødt brød: Smuldr gæren ud i lidt af mælken. Tilsæt smeltet smør, resten af mælken, sukker, salt og æggeblommer (gem hviderne til makronmassen). Rør til ensartet konsistens.
- Tilsæt gradvist mel, til dejen kan æltes. Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.
- Form dejen til et lidt fladt brød på ca. 20x7 cm, og sæt det på bagepapir på en bageplade. Lad det efterhæve i ca. 30 min.
- Bag brødet ved 175 grader i ca. 30 min., til det er gyldent og færdigbagt. Lad brødet afkøle på en bagerist.
- Skær brødet i skiver på 1½ cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Makronmasse: Rør groftrevet marcipan med kartoffelmel, sukker og æggehvider til grødagtig konsistens. Krydr med fintrevet citronskal.
- Fordél makronmassen på brødskiverne.
- Bag kaffebrødene ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde.