Kalvehaler i citronsovs med spinat og pasta
SPONSORERET indhold

Kalvehaler i citronsovs med spinat og pasta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kalvehaler skal stege i flere timer og det giver smag til en dejlig sovs. Her serverer vi kalvehalerne med spinat og båndpasta, der passer godt til den lækre citronsovs.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
06. nov. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 2 timer og 30 min.
Fryse-egnet uden tilbehør
1-1½ kg kalvehaler (skåret over i leddene)
salt og friskkværnet peber
3 løg (hakkede)
3-4 laurbærblade
ca. 1 liter kogende kalvebouillon (eller vand)
2 citroner (både)
6-8 persillerødder (skåret fra rod til top)
2 dl piskefløde
2 spsk majsstivelse (Maizenamel)
ca. 2 spsk citronsaft
Tilbehør:
500 g frisk spinat (eller 5-6 kugler hel spinat, optøet)
500 g båndpasta

  1. Læg halerne i et ovnfast fad og brun dem på alle sider i ca. 20 min. ved 250 grader. Krydr med salt og peber. Læg løg og laurbærblade i bunden af fadet og tilsæt kogende bouillon eller vand, så halerne lige er dækket. Læg låg på fadet eller dæk det med sølvpapir. Skru ovnen ned til 175 grader og steg halerne i ca. 1 time.
  2. Tilsæt citron og persillerødder. Vend kødet og steg videre i 60-90 min., til kødet næsten falder fra benene. Tag halerne og grønsagerne fra og kog stegeskyen ind til 6-7 dl. Jævn den med fløde rørt med majsstivelse i 4-5 min., til den har en god sovsekonsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  3. Servér kalvehaler med persillerødder, citron, citronsovs, dampet spinat og friskkogt pasta.