Kalvehjerteragout med timian og citron
SPONSORERET indhold

Kalvehjerteragout med timian og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
15. feb. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
45 min.
Koge/stegetid:
2 timer
Fryse-egnet
(4 personer)
¾ kg kalvehjerte (strimler)
3 spsk mel
salt og peber
25 g smør/olivenolie
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
skallen af 1 citron (usprøjtet, fintrevet)
frisk timian
1 laurbærblad
½ l bouillon
4 gulerødder (skiver eller tern)
1 stor squash (skiver eller tern)
Tilbehør: kartofler, kartoffelmos eller ris

  1. Vend hjertestrimlerne i mel blandet med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med smør og/eller olie og tag dem op.
  2. Steg løgene blanke og tilsæt hvidløg, citronskal og krydderier.
  3. Læg hjertestrimlerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon.
  4. Lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op og si sovsen.
  5. Kog sovsen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Læg kødet tilbage i sovsen og varm det igennem.
  7. Rist grønsagerne gyldne og møre på en pande med smør og/eller olie.
  8. Krydr med salt og peber og servér med kalvehjerteragouten og det valgte tilbehør.