Karamel/valnøddetærte
SPONSORERET indhold

Karamel/valnøddetærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
26. aug. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(1 tærte, 8-10 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
250 g hvedemel (evt. 1⁄3 durummel)
1 spsk sukker
1 knsp salt
125 smør (koldt)
3-4 spsk vand (iskoldt)
Fyld:
250 g sukker
2 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
1 knsp salt
250 g valnøddekerner
Overtræk:
11⁄4 dl piskefløde
125 g mørk chokolade (hakket)
1 spsk smør

  1. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsæt smør i små stykker og kør, til det bliver en grynet masse. Saml dejen med vand og sæt den i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse og læg den i en tærteform. Stil den i køleskab i min. 30 min. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 200 grader i ca. 20 min.
  2. Smelt sukker på en pande. Tilsæt fløde, citronsaft og salt og rør rundt, til massen koger jævnt. Vend nødderne i og hæld det i den bagte tærtebund. Lad tærten afkøle helt.
  3. Giv fløden et opkog og hæld den over den hakkede chokolade. Rør, til det er jævnt og blankt og rør smørret i. Bred chokoladecremen ud over valnøddetærten og stil den køligt – min. 1 time.