Opskrift på kartoffeltærte med bacon, spinat og ost
SPONSORERET indhold

Kartoffel-tærte med bacon, spinat og ost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
03. mar. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

125 g hvedemel
125 g grahamsmel
½ tsk salt
125 g smør
1 æg
½-1 spsk vand

1 løg
75 g bacon, skåret i små tern
salt, peber og revet muskatnød
1-1½ tsk karry
125 g spinat, optøet
600 g kogte kartofler, skåret i mindres tykker
4 æg
3 spsk cremefraiche 18 %
3 spsk parmesan, groft revet
½ dl piskefløde
3 kviste timian, bladene heraf
1 dl revet ost
Salt og peber

½ dl parmesan, groft revet
½ dl bredbladet persille, groft plukket
100 g sorte oliven
et drys knust chili

Tilbehør: nybagt brød og en god grøntsagssalat

Sådan gør du

Bland hvedemel og speltmel sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet med fingrene. Tilsæt 1 æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis der er behov for det, så ælter du dejen med ½-1 spsk kold vand. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile ½-1 time i køleskabet.

Pil og snit løget i små tern. Steg løg og bacon i olivenolie i 3-4 min, indtil løgene er møre, og krydr med salt, peber, muskatnød og karry og bland det sammen med spinat og kogte kartofler. Pisk æggene sammen med cremefraiche, revet parmesan, piskefløde og krydr med timian, salt og peber.

Rul dejen ud til ½ cm tykkelse. Smør et tærtefad eller en tærteform med løs bund med lidt smør, og beklæd formen med dej. Forbag tærten i ovnen i 12 min ved 200 grader. Kom fyldet på tærten – drys med revet ost, og hæld æggemassen på tærten, og bag den 25-30 min, indtil æggemassen er blevet fast, og toppen er gratineret.
Drys tærten med groft revet parmesan, bredbladet persille, sorte oliven og et drys knust chili.
Server tærten sammen med nybagt brød og en god grøntsagssalat.