Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Ingredienser:
125 g bacon (strimler)
evt. ½ spsk olie
1 løg (fintsnittet)
1-2 fed hvidløg (fintsnittet)
500 g kartofler
1 dl piskefløde
1 æg
1 dl mælk
muskatnød
salt og peber
- Steg baconstrimlerne gyldne i en dyb pande og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Steg løgene og hvidløgene bløde på panden og tilsæt evt. lidt olie.
- Skræl kartoflerne og riv dem groft. Skyl de revne kartofler i koldt vand og tør dem godt.
- Vend kartoflerne i løgmassen og tilsæt fløden. Giv det et opkog, krydr med salt og peber og tag det af varmen.
- Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt, peber og revet muskat. Vend baconen og kartoflerne i og fyld det i et smurt, ovnfast fad.
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min., til kartoflerne er møre og overfladen er gylden.
- Server retten som hovedret med grønsager eller grøn salat til, eller brug retten som tilbehør til et stykke kød.