Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 røgede sild
Kartoffelsalat:
500 g kartofler (kogte i tern)
1½ dl cremefraiche (18%)
1 lille bundt frisk dild (små duske)
salt og friskkværnet peber
8 grønne salatblade
2-3 æg (hårdkogte, både)
Tilbehør:
evt. brød
- Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. Skær kartoflerne i tern og afkøl dem.
- Rør cremefraiche sammen med dild. Vend sammen med kartoflerne og smag til med salt og peber.
- Sild: Skær hoved og hale af fiskene. Åbn i bugen og læg dem fladt på skindsiden.
- Løft rygbenet op fra halen. Skrab resten af benene væk med en kniv, vend fisken om og træk forsigtigt fiskeskindet af fra halespidsen. Del fiskekødet i mindre stykker.
- Anret salatblade med kartoffelsalat og læg stykker af sild og æg på toppen. Spis evt. brød til.