Kartoffelsalat med asparges i skinke
SPONSORERET indhold

Kartoffelsalat med asparges i skinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker sommeropskrift i form af kartoffelsalat med asparges i skinke.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
19. jul. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Koge/bagetid: ca. 30 min.
1 kg skrubbede nye kartofler
Mayonnaise (evt. 125 g færdiglavet):
1 frisk æggeblomme
lidt salt
1½ tsk. citronsaft
eller vineddike
1 dl neutralt
smagende olie
2½ dl cremefraiche 18%
ca. 2 tsk. stærk karry
Fyld:
2-3 æg
12-16 grønne asparges
8-12 skiver
lufttørret skinke
1 bakke feltsalat
Drys: dild

  1. Kog kartoflerne i 15-20 min., og skær dem ud i både.
  2. Rør en mayonnaise af æggeblomme og salt, og tilsæt citronsaft eller eddike. Tilsæt olien dråbevis, til æggeblommen bliver tyktflydende. Rør resten af olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
  3. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Smag dressingen til med karry og salt. Vend de kogte kartofler i dressingen.
  4. Kog æggene i ca. 10 min., til de er hårdkogte. Pil og hak dem. Drys dem over kartoffelsalaten.
  5. Bagte asparges med skinke:
  6. Bræk den træede ende af de grønne asparges. Vikl et par skiver skinke om 3-4 aspargeser. Læg dem på sølvpapir på en bageplade, og bag dem i ca. 5 min. i en 225 grader varm ovn, til skinken er sprød.
  7. Anret kartoffelsalaten med feltsalat og bagte asparges med skinke, og drys med dild.