Kastanjesuppe
SPONSORERET indhold

Kastanjesuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn og cremet kastanjesuppe - lige til at blive mæt og glad af på en kold dag.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
29. sep. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Koge/stegetid: 25 min.
500 g friske kastanjer
1 løg (finthakket)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1-2 gulerødder (tern)
1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
1 spsk olie eller smør
1 l l grønsags- eller hønsebouillon
1 dl cremefraiche 38%
frisk estragon eller persille
1-2 spsk sherry
salt og peber

  1. Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min.
  2. Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
  3. Steg urterne bløde og blanke i en gryde med olie eller smør og vend kastanjerne i gryden. Tilsæt bouillon. Lad suppen simre, til grønsager og kastanjer er helt møre.
  4. Blend suppen sammen med cremefraiche og estragon og persille. Smag til med sherry, salt og peber. Anret suppen i portioner og server.