Ingredienser
Arbejdstid: 35 min.
Koge/stegetid: 25 min.
500 g friske kastanjer
1 løg (finthakket)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1-2 gulerødder (tern)
1-2 stilke blegselleri (fintsnittet)
1 spsk olie eller smør
1 l l grønsags- eller hønsebouillon
1 dl cremefraiche 38%
frisk estragon eller persille
1-2 spsk sherry
salt og peber
- Skær de rå kastanjer midt over med en skarp kniv og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 min.
- Skyl kastanjerne i koldt vand og pil skallen af. Brug evt. en fladtang til at gribe om skallen, så selve kastanjen smutter ud.
- Steg urterne bløde og blanke i en gryde med olie eller smør og vend kastanjerne i gryden. Tilsæt bouillon. Lad suppen simre, til grønsager og kastanjer er helt møre.
- Blend suppen sammen med cremefraiche og estragon og persille. Smag til med sherry, salt og peber. Anret suppen i portioner og server.