Klassiske kiksekage med palmin
SPONSORERET indhold

Gammeldags kiksekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn retroklassiker, som her er blevet opdateret med ingefær, appelsin og en grovere kiks. Men nyd den stadig i små stykker.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
16. aug. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
12-14 tynde skiver

Ingredienser

1 lille brødform, ca. 8x15 cm
250 g palmin
125 g kakao
175 g flormelis
1 usprøjtet appelsin, saft og skal heraf
50 g syltet ingefær, finthakket
4 pasteuriserede æggeblommer
1 pakke grahamskiks eller lignende grove kiks.

Sådan laver du kiksekage

Smelt palminen i en gryde over svag varme, lad den køle lidt ned, og tilsæt de
resterende ingredienser til kiksekage - på nær kiksene.

Rør, indtil massen er glat. Det kan være, at cremen synes at skille lidt i starten,
men rør blot videre, så vil den samle sig.

Virker cremen meget stiv, kan du tilsætte lidt mere appelsinsaft.


For formen med bagepapir eller film. Læg kiksekagecremen lagvis med kiksene – start og slut med cremen. Lad kiksekagen stå på køl og ”sætte sig” i et par timer, før du begynder at skære i den.
Nyd den i små stykker.

SE OGSÅ: 

Verdens bedste kiksekage - uden palmin på BoligLiv.dk

Lækker kiksekage med mørk og lys chokolade op Hendesverden.dk