Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 1 time
Fryse-egnet
(8-10 personer)
Kage:
125 g smør
150 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljepulver
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 dl mælk
300 g udstenede, friske kirsebær (ca. 500 g hele)
2 spsk sukker
2 spsk majsstivelse
Toscatop:
4 spsk mel
2 spsk sukker
2 spsk farin
30 g koldt smør
75 g mandelflager eller –splitter
Tilbehør:
Flødeskum
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smør og sukker cremet og pisk æg og vanilje i.
- Sigt mel, bagepulver og salt sammen og rør det i dejen skiftevis med mælken.
- Fyld dejen i en smurt springform eller dyb tærteform (24 cm). Vend de udstenede kirsebær med sukker og majsstivelse og fordel dem på dejen.
- Bland mel, sukker og farin sammen og hak det kolde smør i, til det bliver en klumpet dej.
- Tilsæt mandler og fordel det over bærrene.
- Bag kagen midt i ovnen 50-60 min. Stil den til afkøling på en rist og nyd kagen med flødeskum.