Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: ca. 2 timer
Kødet kan opbevares i suppen i køleskab i 3-4 døgn eller fryses.
(ca. 8 personer eller mad til flere dage)
1½ kg oksespidsbryst
2 tsk groft salt pr. liter vand
Suppeurter:
2 løg (halve)
1 porre (renset)
½ knoldselleri (eller 2 pastinakker, rensede)
2 gulerødder (skrællede)
2 laurbærblade
1 tsk peberkorn
2-3 kviste timian
Suppefyld (4 portioner):
2-3 gulerødder (små tern)
2 porrer (tynde ringe)
Tilbehør: hvedebrød
- Kogt oksebryst: Læg kødet i en gryde og dæk med vand tilsat salt.
- Bring vandet langsomt i kog og fjern skum fra overfladen med en stor ske.
- Skær grønsagerne i stykker og kom dem i gryden sammen med krydderierne.
- Lad kødet småkoge i ca. 2 timer under låg, til det er mørt.
- Tag kødet op og si suppeurter og krydderier fra.
- Klar suppe med urter: Kog evt. noget af suppen ind, så den får mere smag.
- Kog gulerodstern og porreringe ca. 5 min. i suppen og nyd suppen rygende varm med brød til.