Knuder
SPONSORERET indhold

Knuder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn hjemmebagt snack.

Af: Katrine Klinken Foto: Katrine Klinken
09. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 60 stk)

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
Opbevares tørt i tætsluttende beholder
Ingredienser:
½ pakke gær
1 ½ dl lunkent vand
50 g smør (smeltet)
2 tsk groft salt
ca. 375 g hvedemel
Pensling:
1 æg (sammenpisket)
2 tsk fennikelfrø
2 tsk stødt mild paprika
50 g ost (revet)
2 spsk sesamfrø
Dip:
200 g creme-fraiche 18 %
1 tsk dijonsennep
2-3 spsk persille (hakket)
3 forårsløg (fintsnittede)
salt og friskkværnet peber

  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet og smør samt salt og lidt af melet. Rør gradvist hvedemel i, til dejen kan æltes. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve lunt i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  2. Del dejen i 3 stykker. Tilsæt fennikelfrø til en portion og paprika til en anden portion dej. Ælt alle 3 dejstykker igennem og del hver portion i 20 kugler. Tril hver kugle på et mel- drysset bord til en pind, der er tynd som en blyant og ca. 12 cm lang.
  3. Slå en knude og læg den på bagepapir. Lad knuderne efterhæve ca. 30 min. Pensl dem alle med æg. Drys de 20 knuder uden krydderi med sesamfrø, og de 20 knuder med paprika med ost.
  4. Bag dem alle ca. 30 min. i en 175 grader varm ovn. Sluk for ovnen og lad knuderne stå ca. 15 min. ved ovnens eftervarme. Afkøl på bagerist.
  5. Opbevar knuderne i en kagedåse eller anden lufttæt beholder. Rør ingredienserne til dippen sammen og servér den til knuderne sammen med en kold drink.