Kogt oksebryst med peberrodssovs og rosiner
SPONSORERET indhold

Kogt oksebryst med peberrodssovs og rosiner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
14. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
20 min. (når kødet er kogt)
Kogetid:
20 min.
Fryse-egnet
(4 personer)
½ portion kogt oksebryst (se opskriften for klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst)
Peberrods-sovs:
½ liter kraftig oksekødssuppe (fra kogning af kødet)
2 spsk smør
2½ spsk hvedemel
ca. 1 dl peberrod (fint og friskrevet)
1 dl rosiner
salt
Tilbehør:
500 g rosenkål
500 g pastinakker (eller persillerod, stave)
1 kg aspargeskartofler
Drys: bredbladet persille

  1. Varm skiver af kød i oksekødssuppen.
  2. Kog kartoflerne ca. 20 min. og pil dem.
  3. Kog grønsagerne ca. 5 min. i letsaltet vand, til de er tilpas møre.
  4. Sovs: Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Pisk, til alt smør er suget op.
  5. Rør suppen fra kødet i lidt ad gangen.
  6. Kog ved svag varme i ca. 4 min.
  7. Smag til med peberrod og salt og tilsæt rosiner.
  8. Servér skiver af kød med varm sovs og nykogte grønsager og kartofler.