Ingredienser
Arbejdstid:
20 min. (når kødet er kogt)
Kogetid:
20 min.
Fryse-egnet
(4 personer)
½ portion kogt oksebryst (se opskriften for klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst)
Peberrods-sovs:
½ liter kraftig oksekødssuppe (fra kogning af kødet)
2 spsk smør
2½ spsk hvedemel
ca. 1 dl peberrod (fint og friskrevet)
1 dl rosiner
salt
Tilbehør:
500 g rosenkål
500 g pastinakker (eller persillerod, stave)
1 kg aspargeskartofler
Drys: bredbladet persille
- Varm skiver af kød i oksekødssuppen.
- Kog kartoflerne ca. 20 min. og pil dem.
- Kog grønsagerne ca. 5 min. i letsaltet vand, til de er tilpas møre.
- Sovs: Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Pisk, til alt smør er suget op.
- Rør suppen fra kødet i lidt ad gangen.
- Kog ved svag varme i ca. 4 min.
- Smag til med peberrod og salt og tilsæt rosiner.
- Servér skiver af kød med varm sovs og nykogte grønsager og kartofler.