Chutney opskrift med kokos, koriander, raita og ris
SPONSORERET indhold

Kokos-chutney med koriander, riata og krydrede ris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
18. feb. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Kokos-chutney med koriander
½ rødløg
100 g kokosmel
1½ spsk frisk ingefær, fintrevet
½ tsk stødt spidskommen
1 fed hvidløg, finthakket
1-2 tsk harrisa eller anden chili-paste
½-1 lime, saften heraf
8 dadler, udstenede
½ bundt friske koriander, groft hakkede.

Raita
3 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt
½ tsk stødt spidskommen
salt og peber
1 tomat
½ agurk
½ rødløg
¼ bundt koriander, groft hakkede.

Krydrede ris
200 g ris
1 løg
½ frisk grøn chili
½ tsk gurkemeje
8 hele nelliker
1 stang kanel
1 tsk lyse sennepsfrø
5 dl vand
salt og peber
lidt limesaft.

Kokos-chutney med koriander
Rødløget hakkes fint, mens de skyllede, friske koriander hakkes groft. Kom rødløg, friske koriander, kokosmel, ingefær, spidskommen, hvidløg, harissa, limesaft og dadler i en foodprocessor og blend det sammen til dadlerne er findelte, og rør chutneyen sammen med de hakkede koriander.
Servér kokoschutney med koriander til alverdens retter med lam og spis ris til.

Raita
Rør drænet yoghurt sammen med spidskommen, salt og peber. Skær tomat, agurk og rødløg i små tern og rør det sammen med yoghurt-blandingen og de grofthakkede koriander.

Krydrede ris
Risene skylles grundigt under koldt vand (lad dem gerne udbløde 5 min og skyl dem herefter et par gange). Snit løget i små tern. Steg løgene i en gryde, til de er møre i ca. 5 min. Tilsæt risene, grøn chili, gurkemeje, nelliker, kanel og sennepsfrø og hæld vand på. Lad risene koge ved svag varme 7-8 min under låg. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække i 10-12 min – krydr med salt, peber og limesaft

Tip:
Krydr din raita på forskellig vis efter smag og behag eksempelvis med finthakket hvidløg, chili, mynte mv. Og udskift evt. de friske koriander med hakket bredbladet persille – hvis du ikke er vild med koriander.