Kokoskage med citron
SPONSORERET indhold

Kokoskage med citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En overdådig lagkage, lagt sammen af hjemmebagte kokosbunde omkring en fløjlsblød citroncreme.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
29. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 40 min.
Fryse-egnet uden pynt
Kagebunde:
4 æg
425 g hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
225 g blødt smør
375 g sukker
2 tsk vaniljesukker
3 dl kokosmælk eller mælk
3 dl kokosmel (ca. 100 g)
Citroncreme:
3 æggeblommer
150 g sukker
3 spsk majsstivelse
2 dl mælk eller fløde
2-3 usprøjtede citroner
3 pasteuriserede æggehvider
Citronsirup:
1 dl sukker
1½ dl vand
½ dl citronsaft
Pynt:
¼ l piskefløde
100 g kokosmel eller kokosflager

  1. Smør 2 springforme (22-24 cm) med smør og drys dem med mel. Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Del æggene i blommer og hvider. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  2. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk vaniljesukker i. Vend melet i dejen skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen lidt ad gangen. Vend kokosmel i dejen.
  3. Fordel dejen i de to smurte forme og bag kagerne 35-40 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem hvile i formene 5 min., før de løsnes kanten rundt og vendes ud på en rist til afkøling.
  4. Citroncreme:
    Pisk æg geblommer, sukker, majsstivelse og mælk eller fløde sammen i en gryde. Tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft og pisk cremen over varmen, til den når kogepunktet. Kog igennem under omrøring i 1 minut og hæld cremen over i en skål til afkøling. Pisk den kolde citroncreme igennem. Pisk de pasteuriserede æggehvider stive og tilsæt evt. en smule sukker, så de bliver glatte. Vend æggehviderne i citroncremen.
  5. Citronsirup:
    Kog suk ker, vand og citronsaft, til sukkeret er helt opløst. Stil siruppen til afkøling.
  6. Kagen:
    Del hver kage i to bunde. Dryp dem med citronsirup og læg dem sammen med citroncreme i en ren springform. Dæk med plastfilm og stil kagen koldt i mindst 3 timer. Flyt kagen over på et fad og pynt den med flødeskum og ristet kokosmel eller kokosflager.