Sommermad
SPONSORERET indhold

Kold blomkålssuppe med brøndkarse og urtebrød

Let, lækker og kold blomkålssuppe med urtebrød.

Foto: Columbus Leth
21. aug. 2015 | Opskrift | BoligLiv


KOLD BLOMKÅLSSUPPE MED BRØNDKARSE OG URTEBRØD

Tid: ca. 30 min. plus tid til
afkøling
(4 pers.)

1 stort blomkål
1 l grønsagsbouillon
2½ dl piskefløde
saft af ½ citron
salt og peber
4 skiver surdejsbrød / flutes
olivenolie
1 håndfuld krydderurter, f.eks.
basilikum og persille
1 potte brøndkarse

1. Skyl blomkålen, og del i mindre buketter. Tag lidt fra til pynt, og findel, så buketterne bliver helt små. Gem til senere.


2. Kog blomkålen i bouillon i ca. 10 min., til den er meget blød. Si bouillonen fra, og blend til en flydende suppe, mens du gradvist spæder til med bouillon, indtil den har den ønskede konsistens.


3. Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt fløde, og kog op. Smag til med citronsaft, salt og peber, og afkøl suppen.

PRØV OGSÅ: Iskaffe med karamel


4. Dryp brødene med lidt olivenolie, og drys med hakkede krydderurter. Rist brødene i ovnen, til de er sprøde.


5. Top suppen med de små buketter blomkål og brøndkarse, og server med urtebrød.

 

Anbefalet til dig