Kold tomatsuppe med ferskentopping
SPONSORERET indhold

Kold tomatsuppe med ferskentopping

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Solmodne tomater er perfekte til en kold tomatsuppe.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
02. okt. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Suppe:
6-7 tomater
1 rød peberfrugt
1 agurk
1 fed hvidløg
1 tsk chili (ikke for stærk), finthakket
1 tyk skive brød uden skorpe
lidt citronsaft
3-3½ dl grøntsagsbouillon
1 spsk sherryeddike eller æbleeddike
2 spsk olivenolie
lidt salt

Topping:
100 g små tomater
1 fersken eller 2 paraguayos (flade ferskener)
1-2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og peber
½ bundt friske koriander eller anden krydderurt, hvis du ikke er vild med koriander

Sådan gør du

Suppe:
Snit et kryds i toppen af tomaterne. Bring en gryde med vand til kogepunktet, og kom tomaterne et kort øjeblik heri, så skindet løsner sig. Løft tomaterne over i en skål med koldt vand, og træk skindet af. Halver peberfrugten, fjern stilk og kerner, og skær peberfrugten i mindre stykker. Skræl og snit agurken, og hak hvidløget. Skær tomaterne i kvarter, og kom dem i en blender sammen med peberfrugt, agurk, hvidløg, chili, brød (smuldret i små stykker), citronsaft, grøntsagsbouillon, sherryvineddike, olivenolie og lidt salt. Blend nogle minutter, til den har en jævn konsistens, smag på den kolde tomatsuppe, og tilsæt eventuelt ekstra hvidløg, sherry-eddike og olivenolie. Sæt suppen i køleskabet, til den er helt kold. Hvis du gerne vil servere den hurtigt, kan du blende suppen med et par isterninger og servere med det samme.

Topping:
Skær tomater og ferskener i små tern, og bland dem med olivenolie, citronsaft, salt, peber og lidt frisk koriander. Server den koldetomatsuppe med toppingen ovenpå.