Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
2 tykke svinekoteletter
1 klat smør (til stegning)
2 dl æblemost (eller bouillon)
salt og peber
Fyld:
1 skive lyst brød
1 æble (små tern)
1 fed hvidløg (finthakket)
15 g smør
30 g hasselnødder (hakkede)
1 spsk persille (hakket)
Tilbehør: kartofler og grønsager
- Skær skorperne af brødet og riv/hak det til krummer. Steg æbler og hvidløg bløde i smør og rør nødder, persille og brødkrumme i. Krydr med salt og peber og hæld det ud på en tallerken.
- Skær en lomme i hver kotelet, fyld et par skefulde æblefars i hver kotelet og luk med kødnåle. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en pande med smør.
- Skru lidt ned for varmen, hæld æblemost eller bouillon ved og lad koteletterne simre under låg i 8-10 min. Tag dem af panden og hold dem varme.
- Rør det sidste æblefyld i sovsen, kog den igennem og smag til med salt og peber. Servér koteletterne med sovs, kartofler og grønsager.