Ingredienser
Arbejdstid:
30 min.
Stege-/kogetid:
20 min.
Trækketid:
mindst 1 døgn
4 ferske dobbelte sildefileter
4 tsk dijonsennep
4 tsk finthakket dild
ca. 3 spsk rugmel
olie til stegning
Lage:
2 1/2 dl lagereddike
125 g sukker
1 skalotteløg (hakket)
2 laurbærblade
5 hele peberkorn
Kartoffelkompot:
200 g små kartofler (nykogte i tern)
3 dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
lidt frisk dild (duske)
1 rødløg (hakket)
1 spsk kapers
- Kog lagen igennem og køl den af.
- Rens sildene og klip rygfinnerne af.
- Smør sildene på indersiderne med dijonsennep og dæk dem med hakket dild.
- Fold sildene sammen og pres dem, så de ikke åbner sig.
- Vend dem i rugmel og steg dem sprøde i olie i to-tre minutter på hver side, til de er færdige. Lad dem køle af.
- Læg dem i lagen og stil dem koldt i mindst 1 døgn.
- Kartoffelkompot: Kog fløden ind, til den tykner, og tilsæt kartoffelternene.
- Smag til med salt og peber.
- Servér kompotten med de stegte sild, dild, rødløg og kapers.