Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Fryse-egnet
3 æg (mellemstørrelse)
125 g (ca. 1½ dl) sukker
2 spsk mel
50 g (knap 1 dl) kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel (køb stødt kanel på Hjemmets Helseshop »)
1 tsk stødt ingefær (køb stødt ingefær på Hjemmets Helseshop »)
½ tsk stødte nelliker
Fyld:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
2 dl kaffefløde
100 g smør (blødt)
75 g (1½ dl) flormelis
- Pisk æg og sukker skummende. Bland mel med kartoffelmel, bagepulver og krydderier. Vend det i æggemassen.
- Smør dejen ud på bagepapir lagt på bagepladen (ca. 25 x 30 cm) og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
- Vend den over på sukkerdrysset bagepapir. Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapiret af, læg det over igen og dæk det med et fugtigt viskestykke, så bunden svaler.
- Fyld: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Rør majsstivelsen i. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld det tilbage i gryden, mens der piskes – cremen må ikke koge. Lad den blive kold.
- Rør smør og flormelis sammen og rør den kolde vaniljecreme i. Fordél cremen over den afsvalede rouladebund. Rul den straks herefter sammen til en roulade.