Krydderiroulade
SPONSORERET indhold

Krydderiroulade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
21. okt. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(10-12 skiver)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Fryse-egnet
3 æg (mellemstørrelse)
125 g (ca. 1½ dl) sukker
2 spsk mel
50 g (knap 1 dl) kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel (køb stødt kanel på Hjemmets Helseshop »)
1 tsk stødt ingefær (køb stødt ingefær på Hjemmets Helseshop »)
½ tsk stødte nelliker
Fyld:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
2 dl kaffefløde
100 g smør (blødt)
75 g (1½ dl) flormelis

  1. Pisk æg og sukker skummende. Bland mel med kartoffelmel, bagepulver og krydderier. Vend det i æggemassen.
  2. Smør dejen ud på bagepapir lagt på bagepladen (ca. 25 x 30 cm) og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
  3. Vend den over på sukkerdrysset bagepapir. Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapiret af, læg det over igen og dæk det med et fugtigt viskestykke, så bunden svaler.
  4. Fyld: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Rør majsstivelsen i. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld det tilbage i gryden, mens der piskes – cremen må ikke koge. Lad den blive kold.
  5. Rør smør og flormelis sammen og rør den kolde vaniljecreme i. Fordél cremen over den afsvalede rouladebund. Rul den straks herefter sammen til en roulade.