Krydderskinke med karrykartoffelsalat og små bagte tomater
SPONSORERET indhold

Krydderskinke med karrykartoffelsalat og små bagte tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Man kan købe krydderskinker i supermarkedets slagteafdeling og hos slagteren. Som regel skal den koges (se på emballagen).

Af: Hanne Bloch Foto: Hanne Bloch
15. jun. 2012 | Opskrift | Hjemmet
8 personer

Ingredienser

Ingredienser:
1 krydderskinke på ca. 2 kg
1 løg (delt)
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
Endvidere:
2 spsk dijonsennep
1 stort bdt persille (finthakket)
1 potte purløg (fintklippet)
1 bdt frisk timian (finthakket)
2 spsk blødt smør
Karrykartoffelsalat:
2 kg små kartofler(gerne nye)
Dressing:
2 dl creme fraiche, 18 % eller 9 %
150 g mayonnaise
evt. lidt fløde
1 spsk karry eller efter smag
2-3 tsk dijonsennep
salt og peber
1 bdt purløg (fintklippet)
Små bagte tomater:
16 stk. cherrytomater eller 8 stk. mellemstore tomater
salt
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1 lille bdt persille (finthakket)
4-5 spsk olivenolie

  1. Kog skinken i vand, der er dækket med delte løg, laurbærblade og hele peberkorn. Lad den koge ved svag varme i 45 min. Lad den trække i lagen en halv time, før den tages op. Tag røgnet og spæklag af og skær overflødigt fedt væk. Alt dette kan gøres dagen før.
  2. Gnid oversiden med sennep og kom skinken i et ovnfast fad. Bland de hakkede krydderurter og klap dem fast på oversiden. Fordel smørklatter på. Sæt skinken i en 250 grader varm ovn i 10 min.
  3. Karrykartoffelsalat: Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet
  4. Kog de skrabede kartofler møre i letsaltet vand. Skær dem i skiver.
  5. Rør dressingen sammen og bland klippet purløg i. Smag til med salt og peber. Dette kan gøres i god tid.
  6. Lige inden servering vendes de skivede kartofler i dressingen, og der pyntes med lidt klippet purløg. Små bagte tomater
  7. Små bagte tomater: Arbejdstid: 10 min. Ovntid: Ca. 1 time Ikke fryse-egnede
  8. Skær et kryds i toppen af hver tomat og sæt dem side om side i et ovnfast fad. Bland hvidløg med persille og lidt olie og kom det på tomaterne.
  9. Stænk med resten af olien. Sæt dem i ovnen ved 130-140 grader i ca. 1 time, eller til de er møre. Store tomater skal have lidt længere tid.
  10. Tomaterne kan sagtens laves i god tid (dagen før) og så blot varmes, lige før de serveres.