Ingredienser
Ingredienser:
1 krydderskinke på ca. 2 kg
1 løg (delt)
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
Endvidere:
2 spsk dijonsennep
1 stort bdt persille (finthakket)
1 potte purløg (fintklippet)
1 bdt frisk timian (finthakket)
2 spsk blødt smør
Karrykartoffelsalat:
2 kg små kartofler(gerne nye)
Dressing:
2 dl creme fraiche, 18 % eller 9 %
150 g mayonnaise
evt. lidt fløde
1 spsk karry eller efter smag
2-3 tsk dijonsennep
salt og peber
1 bdt purløg (fintklippet)
Små bagte tomater:
16 stk. cherrytomater eller 8 stk. mellemstore tomater
salt
1-2 fed hvidløg (finthakket)
1 lille bdt persille (finthakket)
4-5 spsk olivenolie
- Kog skinken i vand, der er dækket med delte løg, laurbærblade og hele peberkorn. Lad den koge ved svag varme i 45 min. Lad den trække i lagen en halv time, før den tages op. Tag røgnet og spæklag af og skær overflødigt fedt væk. Alt dette kan gøres dagen før.
- Gnid oversiden med sennep og kom skinken i et ovnfast fad. Bland de hakkede krydderurter og klap dem fast på oversiden. Fordel smørklatter på. Sæt skinken i en 250 grader varm ovn i 10 min.
- Karrykartoffelsalat: Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet
- Kog de skrabede kartofler møre i letsaltet vand. Skær dem i skiver.
- Rør dressingen sammen og bland klippet purløg i. Smag til med salt og peber. Dette kan gøres i god tid.
- Lige inden servering vendes de skivede kartofler i dressingen, og der pyntes med lidt klippet purløg. Små bagte tomater
- Små bagte tomater: Arbejdstid: 10 min. Ovntid: Ca. 1 time Ikke fryse-egnede
- Skær et kryds i toppen af hver tomat og sæt dem side om side i et ovnfast fad. Bland hvidløg med persille og lidt olie og kom det på tomaterne.
- Stænk med resten af olien. Sæt dem i ovnen ved 130-140 grader i ca. 1 time, eller til de er møre. Store tomater skal have lidt længere tid.
- Tomaterne kan sagtens laves i god tid (dagen før) og så blot varmes, lige før de serveres.