Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
Holdbarhed ved opbevaring i køleskab, ca. 1 måned. Tilsat konserveringsmiddel (Atamon), ca. 6 måneder
1 kg flasketomater (evt. hele flåede fra dåse, drænet vægt)
2 løg (hakket)
2 spsk olie
1 1/2 spsk fennikelfrø
1 tsk tørrede chiliflager
25 g frisk ingefær (fint revet)
1 dl lys eddike (f.eks. hvidvins- eller æbleeddike)
1/2 dl rosiner
2 tsk groft salt
ca. 75 g sukker (afhængigt af, hvor modne tomaterne er)
evt. konserveringsmiddel (Atamon)
- Skær tomaterne i grove stykker.
- Steg løgene klare i olie og tilsæt fennikelfrø, chiliflager og ingefær i kort tid og kom derefter tomaterne i sammen med resten af ingredienserne.
- Kog til chutneyen er helt mør og tyktflydende. Smag til med sukker og chili.
- Tilsæt evt. konserveringsmiddel.
- Hæld chutneyen i et stort skoldet sylteglas.