Lagkage a la tiramisu
SPONSORERET indhold

Lagkage a la tiramisu

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lette sukkerbrødsbunde er stænket med kaffe og lagt sammen med mascarponecreme og hindbær.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
03. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet


Sukkerbrødsbunde:
smør og sukker til formen
5 æg (stuetemperatur)
125 g sukker
1 tsk vaniljepulver
100 g hvedemel
2 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver


Creme:
250 g mascarpone (italiensk flødeost)
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
150 g sukker
1 stang vanilje
3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)


Endvidere:
1 ½ dl stærk kaffe
400 g friske hindbær + 100 g til pynt
125 g sukker
50 g mørk chokolade
evt. mynteblade

  1. Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft). Smør en springform (22-24 cm) med smør og drys den med sukker.
  2. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – det tager ca. 8 min. med en håndmikser. Pisk vaniljen i. Sigt mel, kartoffelmel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen. Fyld dejen i formen og stil den midt i ovnen ca. 40 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil formen til afkøling på en rist. Skær kanten løs efter ca. 10 min. og åbn formen.
  3. Creme: Rør mascarpone- osten blød. Pisk æggeblommer, halvdelen af sukkeret og vaniljekorn til en tyk creme og pisk mascarponen i. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend dem i mascarpone-cremen.
  4. Giv 1/3 af hindbærrene et opkog sammen med sukkeret. Tag gryden af varmen og vend resten af hindbærrene i.
  5. Flæk kagen i 3 bunde med en kniv. Læg en bund i bunden af den rengjorte springform og stænk med kaffe. Læg et lag creme og bær på og derefter en bund. Gentag og slut af med den tredje bund. Smør det sidste af cremen over den øverste bund og stil kagen i køleskab min. 3 timer. Pynt med hakket eller høvlet chokolade og de sidste bær.
  6. HUSK:
    Kagen kan også laves med frosne hindbær, men husk, at de altid skal varmebehandles. Start som i opskriften med at koge 1/3 af bærrene, vend resten i og kog dem 1 min.