Lammegryde med tomater og hvidløg
Efterår, lammekød og gryderet går hånd i hånd.
Ingredienser
4 fed hvidløg
2 cm ingefær, skrællet
1 løg
olie
1 chili, fintsnittet
1 spsk korianderfrø, gerne de friske som findes lige nu
1 spsk spidskommen
salt
1 lammeculotte (ca. 400 g.), skåret i tern
300 g bøftomater, grofthakkede
8 små gulerødder, evt. i mindre stykker
1 fennikel, skåret i tern
8 små løg
5 dl vand
250 g cherrytomater, halverede
frisk koriander.
Sådan laver du lammegryde:
Riv hvidløg og ingefær på den fine side af rivejernet. Hak løget fint. Varm lidt olie op i en gryde. Kom løg, hvidløg, ingefær og de tørrede krydderier op i gryden og rist det af ved mellemvarme i 3-4 min. Tilsæt lammesmåkødet og grøntsagerne. Brun kød og grøntsager godt af.
Hæld vandet i gryden og lad det komme i kog. Lad karryen simre i ca. 20 min til kødet er mørt. Smag til med salt.
Kom halverede cherrytomater og frisk koriander på toppen.
Servér med ris eller brød, f.eks. naan-brød.
Prøv også moussaka med aubergine og bechamel.